Dominique Schön


Frac­tie­volger

Dominique (1972) studeerde na haar middelbare school Traditionele Chinese Geneeskunde. Tevens rondde ze haar studie Religiewetenschappen af met de master Geestelijk Verzorger aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

In 2003 zeilde Dominique de Atlantische zee over en ondervond zelf de verslechtering van onze zeeën en het probleem van de ‘plastic soep’. Ze organiseerde en ondersteunde nationale en internationale strand opschoonacties. Met Stichting Landschapsbeheer en gemeente Montferland richtte ze in 2016 de zwerfafvalbrigade Beek/Loerbeek op waarvan ze coördinator is.

Dominique was coördinator van de Partij voor de Dieren-werkgroep Achterhoek en interim voorzitter van de afdeling Gelderland. Ze is vanaf januari 2017 bestuurslid met de portefeuille werkgroepen.

Gerelateerd

Partij voor de Dieren opent meldpunt bomen

Jong aangeplante bomen redden het niet meer in hete, droge zomers

De Partij voor de Dieren roept de inwoners van Gelderland op om beelden te verzamelen van recent aangeplante, dode bomen langs provinciale of gemeentelijke wegen. Daarvoor is een meldpunt ingesteld. Met dit meldpunt wil de Partij voor de Dieren de noodzaak onderstrepen om gezonde, volwassen bomen te behouden, die droge en hete zomers beter kunnen weerstaan.