Provincie Gelderland


Provinciale Statenverkiezingen 2019

Alle kleine beestjes helpen


De verkiezingen van 20 maart zijn van cruciaal belang voor Gelderland. De traditionele partijen lijken steeds meer op elkaar en de ouderwetse tegenstellingen tussen links en rechts boeien steeds minder kiezers. Meer dan ooit gaat het om het overstijgend belang van alles wat bijdraagt aan het welzijn van mens en dier. Schone lucht, een groene leefomgeving, een vitale bodem, zuiver water en een duurzame toekomst.

De Partij voor de Dieren kan daarbij de doorslag geven. We komen met oplossingen voor een toekomst die ook komende generaties een mooi leven kan bieden. Een toekomst waarin de biodiversiteit weer toeneemt. Een toekomst waarin mededogen en duurzaamheid centraal staan. Een toekomst waarin persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid het leven veraangenamen, waarin de vervuiler betaalt en gezonde keuzes worden beloond.

Wil je actief bijdragen aan de campagne? Vul dan het contactformulier in.


De kandidaten en andere actievelingen van de Partij voor de Dieren kun je gedurende de verkiezingscampagne op diverse plaatsen, bij debatten en andere evenementen treffen. Zie hiervoor onze agenda!

Let op! Op 20 maart vinden ook de Waterschapsverkiezingen plaats. De Partij voor de Dieren doet mee in het Waterschap Rivierenland. Meer informatie over het verkiezingsprogramma en de kandidaten van het waterschap vind je hier.

Speerpunten

We hebben tien speerpunten voor deze campagne. Deze vind je hier allemaal. Het betreft onder andere:

  • Einde aan megastallen
  • Geen jacht op wilde dieren
  • Uitstoot fijnstof en schadelijke gassen sterk verminderen

Lees hier ons hele verkiezingsprogramma:

Verkiezingsprogramma

Doe mee

Onze kandidaten

Luuk van der Veer

"Kies voor een groen en diervriendelijk Gelderland"

Luuk (1962) is natuurkundig ingenieur en werkzaam in de IT. Woonachtig in Apeldoorn maakte hij in 2001 van dichtbij de dramatische gevolgen van de MKZ-crisis mee, wat voor hem samen met de vogelpestcrisis reden was om kort na de oprichting lid te worden van de Partij voor de Dieren. Hij is zich sindsdien in gaan zetten voor de werkgroepen Gelderland en Overijssel. Sinds 2007 is Luuk Provinciaal St...

Lees verder

Waar wij voor staan

Agenda

Doe mee

Sluit je aan

Dit is het moment om te kiezen voor de Partij voor de Dieren en vast te houden aan uw idealen! Word vandaag nog lid van de Partij voor de Dieren en ontvang een bijzonder welkomstgeschenk.

De Partij voor de Dieren is de enige partij die niet de kortetermijnbelangen van de mens, maar het belang van een gezonde aarde voorop stelt. Leden van de Partij voor de Dieren steunen onze strijd voor een betere wereld. Het lidmaatschap is minimaal 20 euro per jaar en mogelijk vanaf 16 jaar.

  • Stel het belang van een gezonde aarde voorop
  • Steun een betere wereld
  • Ontvang een bijzonder welkomstgeschenk

Word actief

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die zich willen inzetten om de Partij voor de Dieren groter te maken. In alle provincies zijn leden actief in afdelingen of werkgroepen. In verkiezingstijd wordt volop campagne gevoerd door de leden van afdelingen en werkgroepen, daarbuiten organiseren zij regelmatig acties en evenementen om het gedachtegoed van de Partij voor de Dieren nog meer bekendheid te geven.

  • Zet je in om de partij groter te maken
  • Geef het gedachtegoed meer bekendheid