Vacature: Algemeen bestuurslid


Partij voor de Dieren afdeling Gelderland

Partij voor de Dieren afdeling Gelderland ondersteunt leden uit Gelderland en het landelijk bestuur bij het uitdragen van het gedachtegoed van de partij in de provincie. Het bestuur van de afdeling wordt verkozen door de Gelderse leden. We zijn een actieve afdeling, die campagne voert in verkiezingstijd en daarbuiten met diverse acties en activiteiten de grondbeginselen, visie en doelstellingen van de partij onder de aandacht van inwoners van onze provincie brengt. Eenmaal per jaar organiseren we een algemene ledenvergadering waarvoor alle leden in Gelderland uitgenodigd worden.

Groeiend verzet
De Partij voor de Dieren groeit. We krijgen steeds meer leden en volksvertegenwoordigers, ook in de provincie Gelderland. In deze provincie worden we door 12 fractieleden vertegenwoordigd in de Provinciale Staten, Waterschap Rivierenland en de gemeenteraden van Arnhem, Apeldoorn, Buren en Nijmegen. Ook heeft de afdeling lokale werkgroepen in de Achterhoek, Arnhem, Apeldoorn, Culemborg, Harderwijk, Lochem, Nijmegen, Renkum, Wageningen en Zutphen. Daarnaast is de afdeling bezig met het ontwikkelen van een nieuwe werkwijze waarmee actieve leden in de Provincie zich zelfstandiger kunnen inzetten voor de partij.

Denker én doener gezocht
De Partij voor de Dieren afdeling Gelderland heeft een actief en ambitieus bestuur. We zitten vol plannen om het groeiend verzet in onze provincie te laten toenemen en steken daartoe regelmatig zelf de handen uit de mouwen. Om onze doelen te behalen zoeken wij een aantal enthousiaste nieuwe bestuursleden (vrijwilligersfunctie) om het bestuur te versterken; denkers én doeners.

Jouw profiel
Je woont in de provincie Gelderland, bent ten minste 18 jaar oud, minimaal drie maanden lid van de partij en onderschrijft de standpunten van de Partij voor de Dieren. We vinden het belangrijk dat je beschikt over een politieke antenne, teamspirit, humor en strategisch inzicht. Ervaring met inzet voor de PvdD is een pre.

De duur van de benoeming tot algemeen bestuurslid is drie jaar. De gemiddelde tijdsbesteding is 2 tot 4 uur per week, incidenteel kan dit meer zijn, met name tijdens de campagneperiodes. Daarnaast ben je bereid om het bestuur te representeren bij acties, evenementen en op congressen.

Het bestuurswerk
Het afdelingsbestuur heeft de volgende taken:
• het organiseren en houden van de jaarlijkse afdelingsvergadering (in november/december 2019 en mei/juni 2020);
• het opstellen van een jaarplan en jaarverslag, met overzicht van de behaalde resultaten en activiteiten, en het uitvoeren van het jaarplan;
• ledenwerving;
• ledenbinding, onder andere door het organiseren van acties en activiteiten;
• het verzorgen van de communicatie met de leden in de provincie enerzijds en andere partijorganen, zoals het landelijk partijbureau, anderzijds;
• communicatie via de social media en de nieuwsbrief van de afdeling en de fracties uit de provincie;
• het ondersteunen en begeleiden van de werkgroepen;
• het volgen en ondersteunen van de fracties binnen de afdeling;
• scouting van nieuw potentieel voor de partij.

Wat bieden wij
• samenwerking binnen een hecht en enthousiast bestuur in de afdeling Gelderland van de Partij voor de Dieren;
• een uitdagende functie, waarin je je idealen kwijt kunt en ervaring op kunt doen met bestuurswerk;
• uitbreiding van je netwerk binnen onze politieke partij;
• onkostenvergoeding voor de kosten die je maakt voor het bestuurswerk.

Reageren op deze vacature kan door middel van het schrijven van een motivatiebrief en CV naar gelderland@partijvoordedieren.nl met als onderwerp ‘Sollicitatie algemeen bestuurslid’. Sluitingstermijn voor deze vacature is 15 september 2019. Voor meer informatie en/of vragen kun je contact opnemen via gelderland@partijvoordedieren.nl.