Provin­ciale staten wil geen autonome groei Lelystad


Motie SP/PvdD unaniem aange­nomen

23 mei 2019

Op 22 mei 2019, is in de vergadering van Provinciale Staten na een debatverzoek van SP en Partij voor de Dieren, een motie aangenomen die de plannen van het rijk voor autonome groei van Lelystad Airport veroordeelt. Hiermee wordt een belangrijk signaal uit Gelderland overgebracht aan de minister van Infrastructuur en Mobiliteit, die maar blijft vasthouden aan het idee dat Lelystad open moet, linksom of rechtsom.

Dankzij Europese regels mag Lelystad niet zomaar als “overloopluchthaven” voor Schiphol worden aangewezen. Hiermee zouden vooral vakantievluchten naar Lelystad komen die nu nog Schiphol aandoen. Door autonome groei toe te staan, wil de minister ervoor zorgen dat de luchtvaart op Lelystad alsnog kan gaan toenemen.

Het wordt tijd dat de Tweede Kamer de stekker uit dit onzalige plan gaat halen. Aan PS van Gelderland zal het niet liggen: die hebben de motie uiteindelijk gezamenlijk met alle fracties ingediend en unaniem aangenomen.

Berichtgeving bij Omroep Gelderland hierover hier.

Gerelateerd nieuws

Ook wasberen vogelvrij in Gelderland?

Luuk van der Veer, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Gelderland, heeft vragen gesteld over het voornemen van ...

Lees verder

Kruidenrijke bermen, vergeet het maar in Gelderland?

Arnhem, 22 mei 2019. Luuk van der Veer heeft statenvragen gesteld over verschillende zorgwekkende berichten die de fractie r...

Lees verder