Danielle van de Weerd


Statenlid

Danielle van de Weerd (1969) is sinds 2019 actief lid van de Partij voor de Dieren. Zij was coördinator van de werkgroep Achterhoek en richtte in 2022 de werkgroep Bronckhorst op. Op persoonlijke titel wist Danielle samen met buurtgenoten de kap van 300 eiken te voorkomen, en loodste zij dierenwelzijn en voedselbosbouw de lokale Omgevingsvisie in. Danielle studeerde Frans en rechten. Zij werkt als vertaler voor het Hof van Justitie van de Europese Unie en is bestuurslid bij Bomenstichting Achterhoek.

“Wat we nodig hebben om de aarde leefbaar te houden, is het inzicht dat we kwetsbare waarden centraal moeten stellen in plaats van economische belangen.”

Gerelateerd

Bart Kuijer vervangt tijdelijk Danielle van de Weerd als statenlid

Maidenspeech: "Je kunt geen zaken doen op een dode planeet"

Een tijdelijke wisseling van de wacht! Bart Kuijer zal t/m januari Danielle van de Weerd als statenlid vervangen, die helaas met serieuze rugklachten kampt en langere tijd rust moet nemen. We wensen Danielle een goed herstel en hebben alle vertrouwen in onze Bart, die er helemaal klaar voor is en het Partij voor de Dieren geluid minstens net zo sterk in Gelderland zal laten horen!Lees hier zijn vo...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws