Danielle van de Weerd


Statenlid

Danielle van de Weerd (1969) is sinds 2019 actief lid van de Partij voor de Dieren. Zij was coördinator van de werkgroep Achterhoek en richtte in 2022 de werkgroep Bronckhorst op. Op persoonlijke titel wist Danielle samen met buurtgenoten de kap van 300 eiken te voorkomen, en loodste zij dierenwelzijn en voedselbosbouw de lokale Omgevingsvisie in. Danielle studeerde Frans en rechten. Zij werkt als vertaler voor het Hof van Justitie van de Europese Unie en is bestuurslid bij Bomenstichting Achterhoek.

“Wat we nodig hebben om de aarde leefbaar te houden, is het inzicht dat we kwetsbare waarden centraal moeten stellen in plaats van economische belangen.”

Gerelateerd

Provincie wil wéér paint­ball­geweer gebruiken op de wolf: wij stellen vragen!

Mensen lokken wolf, maar de wolf is het haasje? Provincie Gelderland heeft opnieuw een vergunning verleend om een jonge wolf op de Veluwe die niet-schuw gedrag vertoont te mogen afschrikken met een paintballwapen. Maar: de wolf is bijgevoerd door mensen, en op filmpjes is te zien dat de wolf herhaaldelijk wordt benaderd en uitgelokt door automobilisten. Wij stellen mondelinge vragen bij de eers...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws