Danielle van de Weerd


Statenlid

Danielle van de Weerd (1969) is sinds 2019 actief lid van de Partij voor de Dieren. Zij was coördinator van de werkgroep Achterhoek en richtte in 2022 de werkgroep Bronckhorst op. Op persoonlijke titel wist Danielle samen met buurtgenoten de kap van 300 eiken te voorkomen, en loodste zij dierenwelzijn en voedselbosbouw de lokale Omgevingsvisie in. Danielle studeerde Frans en rechten. Zij werkt als vertaler voor het Hof van Justitie van de Europese Unie en is bestuurslid bij Bomenstichting Achterhoek.

“Wat we nodig hebben om de aarde leefbaar te houden, is het inzicht dat we kwetsbare waarden centraal moeten stellen in plaats van economische belangen.”

Gerelateerd

Bijdrage forma­tie­proces: welke partijen praten niet mee?

Er praten een heleboel partijen níet mee met de formatie! Landbouwdieren, dieren in het wild, én toekomstige generaties. Danielle heeft benadrukt: Partij voor de Dieren praat graag constructief mee, maar niet als het ten koste gaat van dier, natuur en klimaat!De hele bijdrage van Danielle:----- Het is goed om te zien dat ook de inwoners van Gelderland vandaag de kans krijgen om te zeggen wat zij...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws