Netwerk Achterhoek


Doe mee!

Word actief en help mee bij lokale activiteiten!

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die zich willen inzetten om de Partij voor de Dieren groter te maken. In alle provincies zijn leden actief in afdelingen of netwerken. In verkiezingstijd wordt volop campagne gevoerd door de leden van deze netwerken, daarbuiten organiseren zij regelmatig acties en evenementen om het gedachtegoed van de Partij voor de Dieren nog meer bekendheid te geven.

Actieve leden helpen tijdens verkiezingscampagnes bijvoorbeeld door met verkiezingsstands op markten te staan en gaan de straat op om posters te plakken of te flyeren. Daarnaast organiseren de afdelingen en netwerken het hele jaar door informatieve evenementen zoals lezingen, filmavonden en workshops en nemen zij deel aan protestacties en demonstraties. Soms kunnen volksvertegenwoordigers ook ondersteuning van leden gebruiken door het schrijven van brieven naar gemeenten en organisaties.

Ben je lid van de Partij voor de Dieren en wil je meehelpen om onze idealen te verwezenlijken? Jouw bijdrage is van harte welkom!

Netwerk Achterhoek

Een netwerk is doorgaans gebonden aan een gemeente, maar omdat er in de Achterhoek sprake is van kleinere gemeentes verspreid over grote stukken agrarische landschappen is er besloten om een werkgroep Achterhoek op te richten.

Het werkgebied van het netwerk Achterhoek omvat de gemeenten Winterswijk, Aalten, Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland, Oude IJsselstreek en Montferland.

Ons netwerk houdt zich enerzijds bezig met acties die gericht zijn op het uiten van onze standpunten en het werven van nieuwe leden, zoals flyeren tijdens Kerst en Pasen, het organiseren van filmavonden en het bemannen van een kraampje tijdens informatiemarkten. Anderzijds kan een netwerk zich politiek engageren met het doel invloed uit te oefenen op het gemeentelijk beleid. Daarnaast zijn netwerken van groot belang in campagnetijd.

Er wordt een actieve houding verwacht van netwerkleden, maar wij zijn ons ervan bewust dat niet iedereen evenveel tijd heeft. Ook is het ene lid meer van actie voeren terwijl een andere meer van stukken lezen en schrijven is. Elke bijdrage, hoe klein die ook is, wordt gewaardeerd.‚Äč

Als je je wilt aansluiten bij het netwerk, mail dan met achterhoek@partijvoordedieren.nl of gebruik onderstaand formulier. Je kunt op de hoogte blijven van de acties en activiteiten in de regio door werkgroep Achterhoek op Facebook, Instagram of X te volgen.

(verplicht veld)
(verplicht veld)
(verplicht veld)