Werkgroep Apeldoorn


Doe mee!

Word actief en help mee bij lokale activiteiten!

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die zich willen inzetten om de Partij voor de Dieren groter te maken. In alle provincies zijn leden actief in afdelingen of werkgroepen. In verkiezingstijd wordt volop campagne gevoerd door de leden van deze werkgroepen, daarbuiten organiseren zij regelmatig acties en evenementen om het gedachtegoed van de Partij voor de Dieren nog meer bekendheid te geven.

Actieve leden helpen tijdens verkiezingscampagnes bijvoorbeeld door met verkiezingsstands op markten te staan en gaan de straat op om posters te plakken of te flyeren. Daarnaast organiseren de afdelingen en werkgroepen het hele jaar door informatieve evenementen zoals lezingen, filmavonden en workshops en nemen zij deel aan protestacties en demonstraties. Soms kunnen volksvertegenwoordigers ook ondersteuning van leden gebruiken door het schrijven van brieven naar gemeenten en organisaties.

Ben je lid van de Partij voor de Dieren en wil je meehelpen om onze idealen te verwezenlijken? Jouw bijdrage is van harte welkom!

Werkgroep Apeldoorn

Oproep voorjaar 2020: De werkgroep Apeldoorn van de Partij voor de Dieren komt met een noodkreet. Dit keer moeten er geen dieren gered worden, maar de werkgroep zelf.

Op het moment van schrijven (mei 2020) bestaat de werkgroep uit slechts drie leden. Onlangs heeft het vierde werkgroeplid, die onze vergadering voorzat en de communicatie met de provincie onderhield, zich om persoonlijke redenen uit de werkgroep teruggetrokken.

Wij zijn dus dringend op zoek naar versterking! Tot het einde van de zomer neemt de werkgroep, o.a. ook vanwege de coronacrisis, pauze en wordt de tijd gebruikt om mensen te vinden die samen met ons op willen trekken om acties en evenementen in Apeldoorn te organiseren. We zijn dus zeker op zoek naar doeners, maar vooral naar mensen die de communicatie met de afdeling Gelderland willen onderhouden en de vergadering voor willen zitten.

Vind jij het leuk om een paar keer per jaar mee te helpen met het opzetten van acties en evenementen? Of ben jij iemand die graag de contacten onderhoudt en een soort secretarisfunctie wil vervullen?

Veel tijd kost het gemiddeld genomen niet: we komen zo'n zes tot acht keer per jaar bij elkaar voor een kort overleg. Daarnaast ligt de tijdsbesteding aan het aantal activiteiten en de omvang van de geplande activiteiten; voor de maanden maart en april stonden een pubquiz (in het kader van 10 jaar PvdD in Apeldoorn), een wandeling, een flyeractie en een zaaidag gepland. Activiteiten die niet veel voorbereidingstijd kosten en die we ter plekke met meerdere mensen op kunnen pakken.

Het bijhouden van de ingekomen post en het onderhouden van het contact met de afdeling Gelderland en 'buiten' neemt gemiddeld een half uur per week in beslag.

Kortom: het gaat niet om enorme klussen. Maar drie werkgroepleden is nu te weinig om de werkgroep levensvatbaar te houden.

Heb je zin om iets voor de werkgroep Apeldoorn te doen? Mail ons. Het zou ongelooflijk jammer zijn, wanneer we na de zomer niet verder kunnen gaan. Voor vragen, meer informatie en eventuele kennismaking, zie onderstaand contactformulier of mail naar apeldoorn@partijvoordedieren.nl.

Hopelijk tot gauw!

Yvonne Zonderland

Je moet eerst cookies accepteren voordat je dit formulier kunt gebruiken