Foto­wed­strijd


Thema: 'Prio­riteit voor Biodi­ver­siteit'

Doe mee met de online Gelderse fotowedstrijd!

Het thema van de fotowedstrijd is: 'Prioriteit voor biodiversiteit'. Een speerpunt uit ons verkiezingsprogramma!

Maak een ommetje of kijk eens met andere ogen naar je eigen tuin of straat. Waar zie jij de schoonheid, kwetsbaarheid of urgentie van de biodiversiteit? Leg het vast op beeld!

Meedoen kan tot 28 februari 2021.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend!

We hebben boven onze verwachting veel foto’s mogen ontvangen en hebben genoten van de prachtige plaatjes die jullie hebben ingezonden. We vinden het hartverwarmend dat zoveel mensen het thema biodiversiteit zo belangrijk vinden!

De deelnemers hebben het de jury dan ook erg moeilijk gemaakt. Na lang beraad hebben wij toch 3 winnaars weten te kiezen én hebben we besloten een extra prijs uit te reiken!

De winnaars zijn…

Winnaar: Jeffrey Wijling

Foto ‘Hoe we omgaan met biodiversiteit? ik ben er ondersteboven van!’

Jeffrey: "Deze foto is genomen op vrijdag 12 februari 2021 bij de Kleine Melanen in Bergen op Zoom, Noord Brabant. Een putter of distelvink hangt ondersteboven om te eten van de vruchten van een els. Hier komen veel dingen samen als het gaat om biodiversiteit flora en fauna. Hoe de els zich staande houdt tijdens de jaargetijden, vruchten en daarmee voedsel produceert voor in dit geval een putter die daarmee weer invulling geeft aan zijn eigen levenscyclus.
Prijs: Het bordspel 'Wingspan'

Tweede plek: Saskia Bender

Foto ‘Natuurvijver’

Saskia: “Vorige week in onze tuin in Warnsveld. Een actiefoto: wij maken een natuurvijver met plek voor insecten, amfibieën, vogels. met een strandje voor mussen die daarin een zandbad kunnen nemen, stenen waartussen diertjes kunnen schuilen, verlaagde oevers, een aarden wal met zonminnende inheemse planten”.
Prijs: Boek 'Hoe help ik dieren in mijn tuin'

Derde plek: Marjanne Oorthuysen

Foto ‘Vaste Gast’

Marjanne: “Deze foto is genomen in onze tuin op 15 februari jl. Deze eekhoorn is een vaste gast in onze tuin sinds wij gekozen hebben voor biodiversiteit in onze tuin. Van deze schoonheid genieten wij nu iedere dag en maakt ons blij!”
Prijs: Boek 'Een spectaculaire wereld van vlinders'

Extra prijs!

De jury heeft besloten een extra aanmoedigingsprijs toe te kennen aan Amée Schuitemaker van 9 jaar oud voor haar foto van het lieveheersbeestje met als titel ‘bezoek in de achtertuin’. Een speciale insectenprijs komt naar haar toe!

Wij willen álle deelnemers ontzettend bedanken voor deelname en de geweldige inzendingen, want 1 ding is zeker: jullie geven allemaal prioriteit aan biodiversiteit!

De winnaars worden apart ingelicht. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. De winnende foto’s, met naamsvermelding, publiceren we op onze website, socials en in de Gelderse nieuwsbrief.

Met hartelijke groet, de juryleden,

Lindsey Stone
Myra van der Velde
Esther Groenewegen
Harmen Hillebrants
Iris Vellema
Kevin Vroomen