Dier­vrien­de­lijke kerstmenu's voor winkelend Arnhem


19 december 2009

WERKGROEP - De Partij voor de Dieren in Gelderland bood zaterdagmiddag 19 december diervriendelijke kerstmenu's aan, aan het winkelend publiek in de Arnhemse binnenstad. Als aardigheidje kreeg het publiek tegelijk enkele walnoten mee, één van de ingrediënten van de menu's. Door het aanbieden van vleesvrije kerstmenu's probeert de Partij voor de Dieren mensen te prikkelen om na te denken over de problemen die verbonden zijn aan het eten van vlees uit de bio-industrie.

Kerst is voor veel mensen een periode van gezelligheid, samenzijn en lekker eten. Bij dit lekkere eten neemt vlees een belangrijke plaats in, onder andere omdat men het zo gewend is. Waar zelden bij stilgestaan wordt, is dat dit vlees vrijwel altijd afkomstig is uit de bio-industrie. Ook geven maar weinig mensen serieuze aandacht aan de problemen die onlosmakelijk verbonden zijn aan deze grootschalige productie van vlees: problemen voor dieren, voor mensen en voor het milieu.

Op een centraal plein in de binnenstad van Arnhem diende een bakfiets en uitklapbord als herkenningspunt. In een paar uur zijn enkele honderden menu's en een grote mand vol walnoten uitgedeeld. De temperatuur lag ruim onder het vriespunt, maar de de vele positieve reacties uit het publiek waren hartverwarmend.

Gerelateerd nieuws

Verzoek tot bouwstop geiten- en schapenhouderijen

De Partij voor de Dieren Gelderland dient vandaag een voorstel in voor een bouwstop voor geiten- en schapenhouderijen. Vori...

Lees verder

"Meat Free Monday" Apeldoorn daverend succes

WERKGROEP - Maandagavond 28 december organiseerde de Partij voor de Dieren in samenwerking met Apeldoorns restaurant Bel Paes...

Lees verder