Hekken weg tussen Veluwse bosge­bieden


2 maart 2007
Arnhem, 2 maart 2007. Op vrijdag 2 maart om 10.00 uur zal Partij voor de Dieren Tweedekamerlid Esther Ouwehand samen met kandidaat voor Provinciale Staten Harry Voss het startsein geven voor een campagne die als doel heeft om de Veluwe te onthekken. Het is de Partij voor de Dieren een doorn in het oog dat nog steeds hekken zonder nut of noodzaak blijven staan, louter om jachtbelangen van terreineigenaren te verdedigen.
Voorbeeld van een volkomen overbodig hek, is het hek tussen het Kroondomein bij paleis het Loo en het Vierhouterbos. Er is geen enkele reden met het oog op de verkeersveiligheid aan te wijzen waarom het hek tussen Kroondomein en Vierhouterbos er nog staat.
Het verkeersraster tussen beide gebieden is inmiddels opgeheven, zodat dieren over de asfaltweg als zouden kunnen uitwisselen tussen beide gebieden, wat vanzelfsprekend niet de meest wenselijke en veilige passage is.
De Partij voor de Dieren pleit ervoor alle overbodige hekken op de Veluwe op zo kort mogelijke termijn te verwijderen, in het belang van natuur, het natuurlijk trekgedrag van grote hoefdieren en de belangen van natuurliefhebbers.
Om 10.00 uur zal Esther Ouwehand op symbolische wijze de opheffing van het hekwerk aan de Gortelseweg te Vierhouten aankondigen, waarmee duidelijk kan worden dat met de gewenste verwijdering van dit hek nog vele Veluwse hekken kunnen en zullen volgen.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de onthekkingsstart, die vanaf 8 maart een vervolg zal krijgen in Provinciale Staten. De Partij voor de Dieren rekent op basis van eerdere uitslagen en de jongste peilingen op 2-3 zetels in de Gelderse staten.

Er wordt verzameld om 09.45 uur aan de Gortelseweg/Oranjeweg afslag Gortel op de parkeerplaats te Gortel. Daarna zal per auto worden vertrokken naar de enkele minuten verderop gelegen aktielokatie.

Gerelateerd nieuws

Navigatiesysteem als wildmelder voor automobilisten

Nummer 2 op de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten van de Partij voor de Dieren, Harry Voss, wil in Nederland invoeren...

Lees verder

Doorbraak in Gelderland: een zetel!

KIEZERS BEDANKT! Het is gelukt! De Partij voor de Dieren zal de komende vier jaar plaatsnemen in het pluche van het Provi...

Lees verder