Partij voor de Dieren lanceert meldpunt vlieg­hinder


29 november 2023

De Partij voor de Dieren is in de provincie Gelderland een meldpunt geluidsoverlast van vliegtuigen gestart. De partij wil in kaart brengen op welke plekken en tijdstippen mensen het meeste last hebben van geluid van laagvliegende vliegtuigen. Met de resultaten wil ze het onderwerp bij het provinciebestuur onder de aandacht brengen.

Via de website meld.partijvoordedieren.nl/vlieghinder kunnen mensen op de kaart een melding maken. Lester van der Pluijm, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Statenfractie Gelderland: “Wij krijgen steeds vaker post van inwoners die vlieghinder ervaren. Meten is weten, dus met het meldpunt hopen we meer inzicht te krijgen in het probleem. Waar, wanneer en op welk tijdstip ervaren mensen overlast? En om hoeveel overlast gaat het eigenlijk precies?”

De partij wil een zwartboek maken, niet een klachtenbehandelingspunt. Van der Pluijm: “Wij kunnen de resultaten van het meldpunt aan de provincie aanbieden en hier bijvoorbeeld vragen over stellen, of het op de agenda zetten. Dan moet de politiek er iets mee. De natuur en de gezondheid van veel bewoners kunnen ernstig lijden onder geluidsoverlast. Toch worden deze klachten niet altijd serieus genomen. Een meldpunt kan helpen het onder de aandacht te brengen.”

Het meldpunt blijft tot eind 2024 open. Tussentijds evalueren we de data.

Gerelateerd nieuws

Teuge, staakt uw wild geraas!

Met het protest ‘Teuge staakt uw wild geraas!’ vroegen wij aandacht voor de schadelijke effecten van de activiteiten op vlieg...

Lees verder

Provincie laat beter zien hoe beleid invloed heeft op het klimaat!

Yes! Vanaf nu zullen de effecten van provinciale voorstellen op duurzaamheid écht worden beschreven. Ieder voorstel waarover ...

Lees verder