15 miljoen voor voed­sel­lob­by­centrum


9 november 2017

De provincie Gelderland heeft gisteren besloten om 15 miljoen euro belastinggeld te besteden aan een World Food Center. Dit moet een soort "Efteling experience" worden over voedsel. Het is de bedoeling dat bezoekers leren waar hun voedsel vandaan komt en wat voor effect het eetpatroon heeft op gezondheid en duurzaamheid.

Bij het centrum zijn echter allerlei grote voedselbedrijven (zowel financieel als bestuurlijk) betrokken. De Partij voor de Dieren vreest dat dit een voedsellobbycentrum wordt die de huidige desastreuze voedselpatronen gaat promoten. Helemaal omdat de gedeputeerde geen aandacht wilde voor klimaat, milieu en biodiversiteit in combinatie met voedsel. Er komt nu -op verzoek van GroenLinks, SP en de Partij voor de Dieren- wel aandacht voor voedselverspilling.

De Partij voor de Dieren heeft tegen deze miljoenensubsidie gestemd. Eerlijke en objectieve voorlichting over hoe voedsel wordt geproduceerd (met gif, teveel antibiotica, grote klimaatimpact en dierenleed) is hard nodig. Maar een voedsellobbycentrum van de voedselindustrie niet. Liever vraagt de Partij voor de Dieren aandacht voor de promotie van plantaardige eiwitten en biologisch voedsel en de voedselafdruktest van het Voedingscentrum.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief