Aaltens vuurwerk weg bij kinder­boer­derij


5 februari 2009

WERKGROEP - De handtekeningenactie tegen het afsteken van vuurwerk bij het dierenverblijf de Ahof in Aalten heeft succes gehad. Het Aaltense college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om het afsteken van vuurwerk met het Volksfeest weer te verplaatsen naar een weiland aan 't Smees.

Op woensdag 26 november boden de initiatiefnemers Gina Slomp (inwoner Aalten), Sabrina Heesen (lid PvdD) en Jeanette Bouwman (Dierenbescherming) een petitie aan de burgemeester van Aalten aan. Zij verzochten verplaatsing van het jaarlijkse vuurwerk dat in 2008 vlak bij een kinderboerderij plaatsvond. De petitie werd door ruim 1500 mensen ondertekend.

De Partij voor de Dieren bedankt de initiatiefnemers en iedereen die een handtekening zette voor deze actie. Wij hopen dat er meer mensen - net zo als Gina Slomp - alert zijn, en indien nodig in actie komen. Deze actie toont aan dat het zin heeft! De PvdD stimuleert en steunt particuliere initiatieven van mensen met een hart voor dieren.

--

De Gelderlander: Vuurwerk van Ahof naar 't Smees

Gerelateerd nieuws

Sluiting jacht en dierenwelzijn in kunst

FRACTIE - De Partij voor de Dieren pleitte ook tijdens de Gelderse Statenvergadering van woensdag 14 januari 2009 voor de sl...

Lees verder

Opinie: Interpellatieverzoek gebruik restlichtversterkers

[ download dit interpellatieverzoek in .pdf ] [ lees de bijbehorende motie ] Ondergetekende verzoekt het college van Gedepu...

Lees verder