Meldpunt groot­schalige veehou­de­rij­com­plexen gestart


26 augustus 2007

Op steeds meer plaatsen in ons land worden megabedrijven voor varkens of kippen gepland. Op dit moment zijn er al zeker tien plekken waar bewoners zich verzetten tegen (plannen voor) industriële veehouderijcomplexen. Realisering van megabedrijven veroorzaakt veel schade en overlast. Bovendien dreigt door de verdere industrialisering van de veehouderij het boerenfamiliebedrijf te verdwijnen.

Ook in Gelderland zijn er diverse locaties waar plannen liggen voor de bouw van megabedrijven in zogenaamde LOG's. (Landbouw Ontwikkelings Gebieden)

Tot nu toe was er geen landelijk of provinciaal overzicht via een toegankelijke, ontsloten website waar de locaties aangegeven zijn waar de grootschalige veehouderijen gepland zijn. Daar is nu verandering in gekomen: Milieudefensie heeft een landelijk meldpunt opgericht om bezorgde omwonenden ondersteunen in hun strijd tegen de geplande veefabrieken. Het initiatief moet ook leiden tot meer contacten tussen reeds bestaande actiegroepen. Het meldpunt wil de plannen in beeld brengen.
zie: website Meldpunt

Gerelateerd nieuws

Partijlid spreekt zich uit tegen gebruik dieren in circus

Donderdag, 16 augustus 2007 - WINTERSWIJK - Het circus is in de stad. De artiesten hebben met hun dieren hun tent op de parke...

Lees verder

Open dag voor burgers onder motto "Gelderland aan zee"

Ook de fractieleider van de PvdD is zaterdag 8 september present in het provinciehuis te Arnhem waar om 12.00 de inmiddels ja...

Lees verder