Protest in Nunspeet tegen drukjacht op Veluwe


6 november 2007

Ondanks een kamermeerderheid tegen de drukjacht heeft minister Verburg van LNV toch de ontheffing in Gelderland om zwijnen met deze vorm van drijfjacht af te schieten bekrachtigd. Gedeputeerde Keereweer en de jagers kunnen opgelucht ademhalen.
De Partij voor de Dieren vindt het onbegrijpelijk dat naar deze methode wordt gegrepen. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat de drukjacht dieronvriendelijk is (het schot is vaak niet dodelijk); de drukjacht is niet effectief; de drukjacht brengt onrust in het bos.

PROTEST
Vrijdag a.s. 9 november is er in Nunspeet voor het station bij het beeld van de Keiler (Wild zwijn) een actie tegen de drukjacht op de wilde zwijnen.
Aanvang 10 uur in de morgen.

De Faunabescherming gaat daar een krans leggen en er zijn enkele sprekers, namelijk:
Marianne Thieme en een vertegenwoordiger van de SP.
Jeen Poeder zal namens de Faunabescherming een Grafrede uitspreken.


Kom met velen!
Laat de politiek en jagers zien dat we het oneens zijn met drukjacht en het beleid van de jagers!

Er hangt een luchtje aan de hele vermeende zwijnenoverlast. Straks een kadaverluchtje. Want het is wel heel opvallend, dat de beheerders van de terreinen van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten er wel in zijn geslaagd de populatie in gewenste aantallen te houden. Alleen daar waar 'plezierjagers' hun gebied hebben is er een overpopulatie. De PvdD heeft dan ook dringend een onderzoek aangevraagd bij de verantwoordelijke gedeputeerde, want de partij en andere organisatie hebben sterke aanwijzingen dat de overpopulatie geregisseerd wordt: buitensporig bijvoeren en bewust te weinig dieren door middel van de aanzitjacht bejagen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Werkgroep ook actief buiten verkiezingstijd

De werkgroep Gelderland is ook actief buiten de verkiezingstijd.' Het doel is om steeds meer mensen bewust te maken van...

Lees verder

Faunabescherming houdt wake bij beeld wildzwijn in Nunspeet

Op vrijdag 9 november is de bijeenkomst geweest in Nunspeet bij een standbeeld van een 'keiler', een ander woord voor...

Lees verder