Spoed­verzoek algeheel schiet­verbod i.v.m. winterweer


9 januari 2009

FRACTIE - De Partij voor de Dieren Gelderland diende op woensdag 7 januari een spoedvraag in om per direct de jacht te sluiten in verband met de huidige winterse weersomstandigheden. Dit mede naar aanleiding van de oproep die uitging vanuit de Faunabescherming. Dieren kunnen op dit moment hun voedsel niet of nauwelijks bereiken door de laag sneeuw die de bodem bedekt. Een algeheel schietverbod is daarom noodzakelijk.

Het algeheel schietverbod moet niet alleen gelden voor voor de wet bejaagbare dieren zoals konijnen, wilde eenden, fazanten en houtduiven, maar ook voor diersoorten waarop mag worden gejaagd in het kader van populatiebeheer en schadebestrijding. Daaronder vallen onder andere hazen, ganzen, knobbelzwanen, vossen, wilde zwijnen, damherten en reeën.

Gelderland kan een voorbeeld nemen aan de provincie Limburg. Die zette dinsdag al een stap in de goede richting gezet door de jacht op houtduif, wilde eend, fazant en konijn in de periode van 9 t/m 31 januari te sluiten. Ook werden de ontheffingen voor het doden van overwinterende ganzen opgeschort. In Gelderland pleiten we voor een algeheel verbod.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Actie tegen vuurwerk nabij dieren krijgt vervolg

WERKGROEP – De sterretjesactie voor verplaatsing van het jaarlijkse Aaltense vuurwerk krijgt een staartje. De antwoorden van ...

Lees verder

Aandacht voor terugdringen aanrijdingen met wild

FRACTIE - De Partij voor de Dieren Gelderland wil dat de provincie Gelderland meer geld steekt in het diervriendelijk voorkom...

Lees verder