Verander het politieke klimaat


22 februari 2007

Wat heb je aan geld als de ijskap smelt? Politieke besluitvorming moet mededogen als uitgangspunt hebben, waarbij niet het recht van de sterkste het zwaarst weegt, maar de bescherming van de zwakste. Daarom is er nu een Partij met dieren, natuur en milieu als hoofdthema.

De ideale partij voor iedereen die vindt dat we moeten stoppen met het uitbuiten van dieren, met de ongebreidelde uitstoot van broeikasgassen, met het altijd maar voorrang geven aan economie en andere mensenbelangen. Wij hebben uw stem opnieuw heel hard nodig!

Ga dus stemmen op 7 maart en maak de Partij voor de Dieren groter in het belang van de dieren!

KIES NÚ PARTIJ VOOR DE DIEREN

1. Provinciale Staten beslissen over het lot van tientallen miljoenen dieren, zowel in het wild levende dieren als dieren in de bioindstrie. De PvdD kiest voor duurzaamheid, in het belang van mens én dier.

2. De leden van Provinciale Staten kiezen in mei de leden van een nieuwe Eerste Kamer. Indirect stemt u dus mee voor een diervriendelijke meerderheid in de senaat, waar alle wetgevingbekrachtigd of verworpen wordt.

3. Niemand kan meer zeggen dat dierenrechten een links of rechts thema zijn. De rechten van dieren overstijgen de oude tegenstellingen tussen mensen. Dit was eerder het geval bij beschavingsbewegingen die bijvoorbeeld de rechten van kinderen, slaven en vrouwen op de agenda zetten.

4. De PvdD wil een einde maken aan de plezierjacht en geen jachtvergunningen meer zonder objectief vast- gestelde noodzaak.

5. Bescherming van de groene ruimte heeft de hoogste prioriteit. Dat is haalbaar door betere benutting van bestaande bouwvolumes in dorpen en op het platteland voor realisering van extra woningbouw en geen aanleg van nieuwe bedrijventerreinen bij leegstand bestaande bedrijfsgebouwen.

6. Voor grootschalige bio-industriebedrijven moet een uitbreidingsstop komen, via aanpassing van streekplannen en strikte handhaving van regelgeving. Illegale uitbreidingen in de veesector dienen niet langer gedoogd te worden.

7. Geen aanleg van nieuwe wegen zonder natuurcompensatie voor een gelijk oppervlak.

8. De PvdD pleit voor vis- reddende voorzieningen bij poldergemalen en elektriciteitscentrales.

9. Financiële steun voor opvang van in het wild levende dieren.

10. Geen verdere aantasting van natuurgebieden.

Gerelateerd nieuws

Geen ontwikkeling van grootschalige bio industrie in Gelderland

Enkele varkenshouders hebben grond gekocht in de buurt van Etten. Hun bedoeling is om in dit Landbouw Ontwikkelings Gebied ...

Lees verder

Ingezonden artikel over de intensieve veehouderij door een Partij voor de Dieren-stemmer

Intensieve veehouderij door E. Bax te Bennekom De afgelopen zomer heeft in Ede Stad een artikel gestaan over de toekomst...

Lees verder