Werk­bezoek commissies aan Azewijn­se­broek en Etten


7 maart 2008

Op 12 maart 2008 maken Statencommissies een bustour door landbouwontwikkelingsgebied Azewijnsebroek. Tijdens deze tour laten de Statenleden zich informeren over de geplande ontwikkeling van dit gebied.

Landbouwontwikkelingsgebieden (LOG’s) zijn gebieden die door de provincie in het Reconstructieplan zijn aangewezen om ruimte te bieden voor de landbouw. In gebieden waar de natuur de ruimte moet gaan krijgen en de milieudruk van de intensieve veehouderij moet worden verminderd, stimuleert de provincie de verplaatsing van intensieve veehouderij naar deze LOG’s. In sommige LOG’s maken de inwoners zich zorgen over de leefbaarheid van hun woonomgeving.

De bus zal onder andere de Laarstraat in Etten aandoen. Hier is een locatie waarvoor enkele boeren gezamenlijk een vergunning hebben aangevraagd voor de nieuwvestiging van een varkenshouderij voor zesduizend varkens. De commissies krijgen ter plaatse een korte toelichting van de initiatiefnemers en van enkele ongeruste omwonenden die hiertegen in het geweer zijn gekomen.

Aansluitend aan de bustour vindt een rondetafelgesprek plaats tussen de beide commissies en wethouders Rijnsaardt van Oude IJsselstreek en Wissink van Montferland.

Gerelateerd nieuws

Opinie: Bewoners buiten spel in en om Landbouw Ontwikkelings Gebieden

Verplaatsen intensieve veehouderij is verplaatsen problematiek Je zult er maar wonen. Fijn hè, wonen in het open en ...

Lees verder

Dumpen van asbest ontdekt in Gendtse uiterwaarden

In de uiterwaarden van het Betuwse Gendt blijken al jarenlang grote hoeveelheden asbest voor het oprapen te liggen. Dat const...

Lees verder