Zet de wildopvang op de agenda!


18 mei 2023

Wij hebben een agendaverzoek ingediend om steun voor de wildopvangcentra in de provincie te bespreken. Dit moet nog voor de zomer gaan plaatsvinden.

De provincie Gelderland telt acht opvangcentra voor inheemse wilde dieren. Hier worden ieder jaar duizenden inheemse wilde dieren opgevangen, verzorgd en grotendeels weer in de natuur uitgezet. En ze moeten steeds meer werkzaamheden uitvoeren, zoals de verzorging en berging van wilde vogels die besmet zijn met vogelgriep. Het werk wordt grotendeels verricht door vrijwilligers.

Wij hopen dat met dit agendaverzoek we straks een compleet beeld krijgen over wat wildopvangcentra precies nodig hebben van de provincie. De Partij voor de Dieren wil in ieder geval dat de verzorging van deze wilde dieren in nood gewoon door kan gaan!

Ons voorstel wordt mede-ingediend door Volt, SP, GroenLinks, 50Plus en BBB.

Gerelateerd nieuws

Biomassa definitief geschrapt uit het investeringsfonds voor duurzame energie!

Goed nieuws: biomassa wordt definitief geschrapt uit het investeringsfonds voor duurzame energie! Nadat wij hier een voorstel...

Lees verder

Bijdrage formatieproces: welke partijen praten niet mee?

Er praten een heleboel partijen níet mee met de formatie! Landbouwdieren, dieren in het wild, én toekomstige generaties. Dani...

Lees verder