Dier­waar­digheid wordt meege­nomen in het toekomst­beleid voor de Gelderse boeren


Voor­stellen PvdD over­ge­nomen

15 mei 2024

Mooi resultaat! Dierwaardigheid wordt meegenomen in het toekomstbeleid voor de Gelderse boeren. Ons voorstel hierover werd tijdens de statenvergadering overgenomen. Ook heeft de provincie ons toegezegd om tafel te gaan met koplopers op het gebied van dierwaardigheid, zoals de Caring Farmers.

Statenlid Danielle van de Weerd: “Als de dieren in de veeindustrie zelf mochten kiezen, dan zou hun leven er heel anders uitzien. Geiten zouden kunnen klimmen, eenden zouden elke dag een bad nemen en kalfjes zouden opgroeien bij de koe. En ook al is er nog veel discussie over de nieuwe Wet Dieren, vaststaat dat we richting een voedselsysteem gaan waarin dieren een dierwaardig leven zullen leiden. Een systeem waarin wij geen staartjes meer afknippen van dieren en horens afschroeien, maar een systeem waarin we dieren de ruimte geven en jonge dieren laten opgroeien bij de ouderdieren. Zo kunnen we ook boeren in Gelderland een eerlijk en wenkend langetermijnperspectief bieden.”

Wij zijn lang bezig geweest om dit onderwerp op de agenda te krijgen in de provincie. We zijn blij dat er nu eindelijk stappen worden genomen naar een voedselsysteem dat een dierwaardig systeem zal zijn.

Gerelateerd nieuws

Gaat Achter­hoeks Moun­tainbike-Mekka ten koste van Gelderse natuur?

Onlangs zijn de werkzaamheden voor een mountainbikeroute in de Kruisbergse Bossen stopgezet wegens ontbrekende vergunningen. ...

Lees verder