Geheel vege­ta­risch kerst­diner in Provin­ciehuis Gelderland


12 december 2013

Bij het jaarlijkse kerstdiner voor de Statenleden van provincie Gelderland was er tot onze verrassing voor het eerst een geheel vegetarisch menu (en dus ook halal). Iedereen genoot van dezelfde gerechten, er hoefde geen aparte maaltijden bereid te worden.

Het viergangenmenu bestond onder andere uit een salade met geitenkaas, peer en pijnboompitjes, gevolgd door een pompoensoep met stukjes appel. Als hoofdmaaltijd kregen we gevulde portobello met kruidenpasta, vergeten groenten, falafelballetjes en een couscous salade. De maaltijd werd afgerond met een panna cotta met bosvruchten en een lekker kopje koffie.

De Statenleden hebben met smaak gegeten en de koks werden uitgebreid gecomplimenteerd. Het blijkt wel dat het geen probleem is om af en toe vegetarisch te eten. Onze complimenten aan de organisatoren en koks!

Gerelateerd nieuws

Waterschap Rijn en IJssel leeft gedragscodes niet na

De provincie neemt geen verantwoordelijkheid over de wijze van beheer van watergangen en ziet geen reden om aan te nemen dat ...

Lees verder

Terugblik en afsluiting 2013

Het einde van 2013 is bijna in zicht. Een goed moment op terug te blikken op afgelopen jaar en iedereen diervriendelijke fees...

Lees verder