Terugblik en afsluiting 2013


20 december 2013

Het einde van 2013 is bijna in zicht. Een goed moment op terug te blikken op afgelopen jaar en iedereen diervriendelijke feestdagen te wensen!

In 2013 hebben wij veel onderwerpen op de agenda van provincie Gelderland gezet. We hebben daarbij verschillende successen behaald, waarvan we een paar successen hier zullen benoemen. Naar aanleiding van onze vragen gaat de provincie bijvoorbeeld de rapportage over wildafschot verbeteren. Ook heeft de provincie toegezegd een onderzoek te starten naar giftige gewasbeschermingsmiddelen bij de bollenteelt. Om weidegang voor melkkoeien te garanderen dienden wij een motie in. De provincie heeft toegezegd in 2014 met een voorstel te komen. Verder wordt de procedure voor het verlenen van een vuurwerkvergunning aangescherpt naar aanleiding van onze vragen. Een mooie afsluiter van 2013 was het kerstdiner voor de Gelderse Statenleden op het provinciehuis. Iedereen kon genieten van een geheel vegetarisch diner!

Wij wensen iedereen diervriendelijke feestdagen toe en een gelukkig nieuwjaar! Denk ook tijdens de kerst aan de dieren en kies dit jaar eens voor een vegetarisch kerstdiner. Ter inspiratie heeft Marianne Thieme een heerlijk plantaardig kerstmenu voor u samengesteld. Smakelijk eten!

Gerelateerd nieuws

Geheel vegetarisch kerstdiner in Provinciehuis Gelderland

Bij het jaarlijkse kerstdiner voor de Statenleden van provincie Gelderland was er tot onze verrassing voor het eerst een gehe...

Lees verder

GasTerra misleidt Gelderse huishoudens

De Partij voor de Dieren Statenfractie Gelderland wil openheid over de herkomst van groen gas. Provincie Gelderland en GasTer...

Lees verder