Groen onderwijs moet onaf­han­kelijk zijn


17 december 2015

Partij voor de Dieren hecht aan onafhankelijk en onpartijdig onderwijs en onderzoek. Daarom hoort het groene onderwijs, zoals Wageningen Universiteit, thuis bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Kort geleden is een motie aangenomen in de Tweede Kamer, waarin bepaald wordt dat het groene onderwijs niet langer onder Economische Zaken hoort, maar onder Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat vallen. Deze motie werd gesteund door VVD, D66, GL, 50+, CU, SP, PVV en PvdD. Gisteren hebben VVD, CDA, PvdA en 50+ in de Gelderse Staten via een motie aan het college gevraagd om ervoor te lobbyen dat het groene onderwijs wel bij Economische Zaken blijft.

De Partij voor de Dieren vindt dat een debat hierover thuis hoort in de Tweede Kamer en niet bij de provincie. Het is staatsrechtelijk onjuist om de bewindslieden te vragen om een motie van Tweede Kamer naast zich neer te leggen. Daarom riep onze fractie de VVD op om in gesprek te gaan met partijgenoten in de Kamer in plaats van het debat in de Provinciale Staten te voeren. PvdD heeft tegen de provinciale motie gestemd omdat wij vinden dat onafhankelijk en onpartijdig onderwijs zeer belangrijk is. Wij geloven dat het onderwijs beter gewaarborgd is bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren geschokt over neusklemmen met stalen punten bij kalfjes

Partij voor de Dieren is geschrokken over hoe kalveren worden behandeld in kalverhouderijen. Sommige kalveren krijgen anti-dr...

Lees verder

Schietgrage toeristen op jacht in Gelderland?

­Afgelopen week bleek dat verschillende buitenlandse bedrijven vakantiereizen in Nederland aanbieden, waarbij ‘onbeperkt’ op ...

Lees verder