Gun ganzen hun rust!


PvdD zet zich in voor het behoud van ganzen­rust­ge­bieden

23 december 2021

Laat ganzenrustgebieden met rust! De Partij voor de Dieren diende tijdens de laatste Statenvergadering van 2021 een voorstel in om te garanderen dat er genoeg oppervlakte overblijft van ganzenrustgebieden. Ganzenrustgebieden zijn gebieden waar ganzen niet geschoten mogen worden. Boeren krijgen in deze gebieden een vergunning als ganzen op hun land verblijven.

De provincie heeft echter een nieuwe regel ingevoerd dat het verkleinen van ganzenrustgebieden toelaat tot een minimum van 500 hectare. Van het huidige IJsselse rustgebied van 7885 hectare zou dan maar 6% overblijven! In totaal zou er met deze regel 15% kunnen overblijven van alle ganzenrustgebieden in Gelderland. Onacceptabel, vindt de Partij voor de Dieren. Daarom hebben wij gepleit dat 90% van de oppervlakte van een ganzenrustgebied moet overblijven.

Ondanks steun van D66 en SP ontvingen we geen meerderheid voor ons voorstel. We blijven ons desondanks inzetten voor dieren in het wild.

Gerelateerd nieuws

Keep It Clean!

Het voorstel dat de Partij voor de Dieren tijdens de laatste vergadering van 2021 indiende om biomassa tot en met 2030 af te ...

Lees verder

Aandacht voor meer alternatieve woonvormen!

Duurzamer, kleiner en meer in verbinding met de natuur: de Partij voor de Dieren heeft de toezegging gekregen dat de provinci...

Lees verder