Ondui­de­lijkheid over fauna­ge­gevens duurt voort


21 mei 2014

De Partij voor de Dieren heeft via gedeputeerde Van Dijk een brief van de Faunabeheereenheid ontvangen die ingaat op de vragen die we vorige week gesteld hebben om meer gedetailleerde inzage te krijgen in telstanden en afschotgegevens.

In de brief staat onder andere vermeld dat het niet mogelijk is meer gedetailleerde gegevens openbaar te maken. De reden die de Faunabeheereenheid geeft is onder andere: “Jagers moeten veilig en ongestoord kunnen werken en erop kunnen vertrouwen dat er zorgvuldig met privacygevoelige informatie wordt omgegaan”.

Volgens de Faunabeheereenheid laat de licentie van het Faunaregistratiesysteem het ook niet toe om alle details openbaar te maken.

Ook wordt in de brief vermeld dat de verantwoordelijkheid voor een gezonde wildstand in het jachtveld bij de jachthouder ligt.

We verwachten binnenkort de officiële beantwoording van de schriftelijke vragen en zullen dan verder stappen ondernemen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren dient zienswijze in op regels faunabeheer

De Partij voor de Dieren heeft een zienswijze ingediend op de Beleidsregels faunabeheer en schadebestrijding Gelderland. In ...

Lees verder

Partij voor de Dieren bezorgd over waterbommen

De Gelderse Partij voor de Dierenfractie is bezorgd over het gebruik van "waterbommen" tijdens het vuurwerk van de Vierdaagse...

Lees verder