Partij voor de Dieren komt met motie van treurnis over wolven­beleid


6 maart 2024

Wij hebben onze afkeur uitgesproken over het Gelderse wolvenbeleid. Danielle van de Weerd diende een motie van treurnis in tijdens de statenvergadering.

Danielle: “We hebben de bescherming van gehouden dieren nog lang niet op orde, maar toch wordt er ingezet op het afschieten van de wolf. De gedeputeerde (BBB) heeft zelf toegegeven dat het voorgenomen wolvenbeleid deels berust op emoties. De juridische onderbouwing rammelt, de adviezen van deskundigen worden niet overgenomen en goede voorbeelden uit het buitenland met wolfwerende hebben worden genegeerd. De Partij voor de Dieren vindt dit alles bijzonder kwalijk. Het is duidelijk de mens die tekortschiet.”

De provincie wil dat het makkelijker wordt om wolven af te schieten. Wij blijven ons inzetten voor bescherming van álle dieren!

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Droomvilla’s voor de rijken: nachtmerrie voor dieren en natuur

En wéér worden natuur en dieren opgeofferd, ditmaal voor de bouw van 15 luxe villawoningen aan de rand van Natura2000-gebied ...

Lees verder

Eendenslachterij Duck-To in Ermelo: stankoverlast, wantoestanden met vergunningen en een hel voor dieren

Jaarlijks worden miljoenen eenden geslacht bij de eendenslachterij in Ermelo. De slachterij is onderdeel van een hoofdpijndos...

Lees verder