Provincie blijft foie gras stimu­leren


Voorstel PvdD verworpen

12 juli 2023

Voor 10.000 euro betaalt de provincie mee aan de promotie van wild, waaronder foie gras. De campagne heet ‘Culinair genieten in de Achterhoek’. Geniet u even mee?

Foie gras betekent vette lever. Het is vestmesterij waarbij een lange buis in de keel van een gans of een eend wordt gestoken om zo driemaal daags voedsel in de voormaag te pompen. Veel eenden en ganzen raken hierbij gewond aan hals en strot en lopen infecties en botbreuken op. Vaak raakt de slokdarm geperforeerd door de stalen buis. In Nederland en veel andere landen mag foie gras niet meer geproduceerd worden vanwege het dierenleed dat met de dwangvoerdering gepaard gaat.

Niet te genieten dus! Ons voorstel om hiermee te stoppen is helaas niet aangenomen (alleen FVD, SP, 50plus stemden voor).

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Geen steun voor wildopvangcentra

Het provinciebestuur wil geen structurele financiële bijdrage leveren aan de wildopvangcentra. Ons voorstel hierover werd hel...

Lees verder

Zet eiwittransitie in Gelders Klimaatplan!

De eiwittransitie is een van de meest effectieve klimaatmaatregelen! Meer plantaardige landbouw is goed voor mens, dier en na...

Lees verder