Provincie wilde jacht niet sluiten


21 februari 2013

In de Statenvergadering van 23 januari 2013 heeft de Partij voor de Dierenfractie gevraagd of de jacht in de provincie gesloten kon worden vanwege de vorst. Volgens de Gedeputeerde had het nog niet lang genoeg gevroren. Het koudegetal zou pas -60 zijn, terwijl -85 nodig is voor sluiting van de jacht. (Hoe het koudegetal berekend moet worden staat in de provincie Utrecht op de website. Het is tijdens een vorstperiode de som van de maximum- en mimimumtemperaturen.)

De fractie had echter berekend dat de week ervoor al een waarde van -60 bereikt was, en dat het koudegetal in Rivierenland inmiddels al gedaald was tot onder -90. Dat klopte met het feit dat in de provincie Utrecht de jacht wel werd gesloten. Ook in Zeeland, Brabant en Zuid-Holland was dat het geval.

De Partij voor de Dieren vindt het merkwaardig dat in omliggende provincies de jacht gesloten wordt en in Gelderland niet, terwijl het er kouder was. Het lijkt erop dat Gelderland altijd wat achterloopt bij het sluiten van de jacht.

Statenlid Luuk van der Veer heeft vragen gesteld over de koudeberekening van de provincie Gelderland. ‘’Van waar het verschil tussen de berekening van de provincies?''. ''En zou het draaiboek met de procedure van de berekening net als in Utrecht niet openbaar gemaakt kunnen worden?'' aldus van der Veer.

Klik op onderstaande link om naar de vragen te gaan.

http://sis.prv.gelderland.nl/brondoc/PS/2013/VRAGEN/SIS_11897.PDF

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Zonnepanelen voor Vogelbuurt

De Partij voor de Dieren heeft woensdag gevraagd om het via een lening mogelijk te maken dat de woningen die geherstructur...

Lees verder

Meer duidelijkheid over Gelderse afschotrapportages

De provincie Gelderland gaat meer duidelijkheid bieden over de "artikel 69" rapportages, waarin over afschot van wild gera...

Lees verder