Meer duide­lijkheid over Gelderse afscho­trap­por­tages


4 maart 2013

De provincie Gelderland gaat meer duidelijkheid bieden over de "artikel 69" rapportages, waarin over afschot van wild gerapporteerd wordt. Dat blijkt uit antwoorden van Gedeputeerde Staten op de vragen van Statenlid Luuk van der Veer.

In de artikel 69 rapportages wordt beschreven welke (beschermde) dieren in Gelderland zijn afgeschoten. De rapportages van 2012 waren niet compleet beschikbaar, vandaar dat van der Veer daar vragen over had gesteld. De Faunabeheereenheden horen deze rapportages regelmatig in te sturen. Uit de antwoorden bleek dat de drie FBE's niet volledig aan hun verplichtingen voldeden, omdat zij gedurende lange tijd onderbezet waren. Door drukte en andere werkzaamheden hebben de afdelingen Vergunningverlening en Handhaving van de provincie ook onvoldoende prioriteit kunnen geven aan het laten nakomen van de rapportageverplichting.

Het college constateerde ook dat de rapportages niet (zoals dat hoort) ter inzage werden gelegd. Ook werd er geen melding van gedaan. Dat moet nu verbeteren.

Link naar de vragen en de antwoorden

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Provincie wilde jacht niet sluiten

In de Statenvergadering van 23 januari 2013 heeft de Partij voor de Dierenfractie gevraagd of de jacht in de provincie gesl...

Lees verder

Partij voor de Dieren bezorgd over IJsvogel bij Eiland van Maurik.

De fractie van de Partij voor de Dieren in Gelderland heeft vragen gesteld over een professioneel vuurwerk op het Eiland van ...

Lees verder