Partij voor de Dieren dient klacht in over Gelderse gede­pu­teerden


16 maart 2015

De Gelderse Partij voor de Dierenfractie heeft een klacht verstuurd aan de partijbesturen van CDA, PvdA en D66 en aan de commissie integriteit van de VVD. De fractie wil dat de besturen of integriteitscommissie er bij de gedeputeerden op aandringen de tijdsbesteding aan hun bijbanen voor de verkiezingen bekend te maken.

Uit een recente uitzending van Nieuwsuur blijkt dat van alle gedeputeerden de Gelderse het meeste bijverdienen met hun nevenfuncties. Desondanks hebben ze nog steeds niet duidelijk gemaakt hoeveel tijd ze er ongeveer aan besteden, wat volgens het Reglement van Orde van Gedeputeerde Staten wel moet, omdat het eraan bijdraagt dat een schijn van belangenverstrengeling wordt voorkomen. De gedeputeerden weigeren bekend te maken hoeveel uur ze eraan kwijt zijn.

De Partij voor de Dieren heeft de nevenfuncties herhaaldelijk aan de orde gesteld en verzocht om nog vóór de verkiezingen het aantal uur dat besteed wordt aan de bijbanen openbaar te maken. De gedeputeerden willen de tijdsbesteding pas na de verkiezingen openbaar maken, als ze opnieuw gekozen zijn.

Fractievoorzitter Luuk van der Veer heeft een klacht gestuurd naar CDA, PvdA, D66 en VVD om te vragen er bij hun gedeputeerden op aan te dringen nog voor de verkiezingen duidelijkheid te verschaffen.

Schriftelijke klacht
De verstuurde brieven zijn hieronder per partij na te lezen:
- Klik hier voor de brief aan CDA;
- Klik hier voor de brief aan PvdA;
- Kilk hier voor de brief aan D66;
- Klik hier voor de brief aan VVD.

Gerelateerd nieuws

Koe verdwijnt uit weiland

Opnieuw zijn er wéér minder koeien in de wei in vergelijking met voorgaand jaar. Voor het tweede jaar op rij zijn er 30.000 d...

Lees verder

Stoffigste vierkante kilometer van Gelderland ligt in Ede

Lunteren in gemeente Ede heeft voor de tweede keer de hoogst vergunde fijnstof- en ammoniakuitstoot. De geuruitstoot is weder...

Lees verder