PvdD zet oude bosbodems weer op de kaart


11 februari 2022

Succes! Partij voor de Dieren zet oude bosbodems letterlijk weer op de kaart. Naar aanleiding van het Edese project "Parklaan" maakte statenlid Luuk van der Veer zich hard voor de bomen die gekapt dreigen te worden voor de aanleg van een tweebaansweg met rotonde in de gemeente Ede. Deze bomen staan op meer dan 100 jaar oude, onverstoorde bosbodem en vormen daarom een bijzonder ecosysteem.

Van der Veer ontdekte dat er geen kaart voor de provincie Gelderland bestaat waarop dit soort bijzondere bosbodems worden aangegeven. De provincie Utrecht beschikt daarentegen wel over zo'n kaart. Belangrijk dus om zo'n zelfde soort kaart voor Gelderland te maken zodat verstoring van oude boskernen voorkomen kan worden of hiermee rekening kan worden gehouden in het verlenen van toestemming voor projecten.

De provincie heeft ons nu toegezegd om bijzondere bosbodems op de kaart te zetten zodat hier rekening mee kan worden gehouden in de beginstadia van bouwprojecten.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Zelfbewoningsplicht op de agenda

Weer een stapje verder! Vorige week ontving Partij voor de Dieren de toezegging dat de provincie zich zal inspannen om gemeen...

Lees verder

Zorgen over de ecologische verbindingszones

De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld over het vertraagde, provinciale onderzoek naar de ecologische verbindingszones...

Lees verder