Rapport misstanden varkens­hou­derij aange­boden


12 november 2015

Stichting Varkens in Nood heeft 120 misstanden in de Nederlandse varkenshouderij in kaart gebracht in een rapport. Om hiervoor aandacht te vragen heeft de Partij voor de Dierenfractie het rapport aangeboden tijdens de Statenvergadering aan Commissaris van de Koning Clemens Cornielje en de leden van het Gelders college.

In het rapport staan 120 verschillende misstanden in gangbare varkenshouderij van Nederland. Enkele voorbeelden hiervan zijn: zeugen met doorligplekken, zieke varkens die niet behandeld worden, angst en depressie onder de dieren en geplette biggen.

De Partij voor de Dieren is geschokt over hoe varkens in gangbare varkenshouderij behandeld worden en wil hiervoor aandacht vragen. De Partij voor de Dieren wil dat varkens in de varkenshouderij een goed leven leiden. Daarom heeft onze fractie dit rapport aangeboden aan Commissaris van de Koning Clemens Cornielje en de leden van het Gelders college. Stichting Varkens in Nood is een petitie gestart voor een duurzame varkenshouderij.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren dient motie in tegen afschieten van knobbelzwanen

Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland is van plan om tot 2020 ieder jaar 400 knobbelzwanen af te laten schieten. De...

Lees verder

Stop bomenkap Heerderweg

De Gelderse Partij voor de Dierenfractie wil de geplande bomenkap bij Heerderweg in Epe tegenhouden. Daarom heeft onze fracti...

Lees verder