Ree verstrikt in dodelijk raster


13 januari 2014

Op donderdag negen januari was het trieste bericht binnengekomen dat er rond Garderen een ree is omgekomen, omdat hij vast zat in een wildraster. De ree was verstrikt geraakt met zijn pootje in het raster en heeft waarschijnlijk uren geleden tot het overleed. Het wildraster dat op privéterrein lag was verkeerd aangelegd.

Grondeigenaren mogen met toestemming van de provincie een wildraster plaatsen, maar het blijkt dat dit niet altijd op de juiste manier wordt gedaan. De boswachter had van tevoren gewaarschuwd dat dit raster problemen zou opleveren maar er is niet naar hem geluisterd. De dood van de ree had voorkomen kunnen worden als het advies van de boswachter was opgevolgd om het raster te beveiligen met kippengaas of helemaal te verwijderen. Hij verwacht dat er opnieuw reeën verstrikt raken als het raster blijft staan.

De provincie is van plan om over een paar maanden een strenger rasterbeleid op te stellen. Wij hebben vragen gesteld aan de Gedeputeerde Staten van Gelderland over het huidige rasterbeleid en willen weten waarom het zolang duurt om een nieuw rasterbeleid te maken. Wij willen dat er nu een strenger rasterbeleid wordt ingevoerd, zodat dit soort situaties voorkomen kan worden.

Gerelateerd nieuws

Handhaving weidegang

Eerder maakten we al bekend dat er steeds meer koeien bijkomen die permanent op stal worden gehouden. Deze koeien krijgen nie...

Lees verder

Meeste fijnstof en ammoniak bij Lunteren in gemeente Ede

De Partij voor de Dieren fractie Gelderland heeft berekend op welke vierkante kilometer in Gelderland de meeste ammoniak, geu...

Lees verder