Slibstort in Ingen ongewenst


27 februari 2007

Na de succesvolle landelijke verkiezingen van 22 november 2006 wacht de Partij voor de Dieren op 7 maart 2007 een nieuwe uitdaging: de provinciale staten verkiezingen. Ook hier is de invloed van de Partij voor de Dieren hard nodig om te zorgen voor voldoende aandacht voor de zwakkeren in de samenleving, zowel mens als dier. Ook natuur en milieu verdient meer aandacht, nu lijkt het vaak alsof alles alleen maar draait om geld.

Een belangrijk punt in het Rivierengebied, waar nogal wat onrust over bestaat, is het storten van verontreinigd slib in zogenaamde baggerspeciedepots in de uiterwaarden. Een aantal jaren geleden is de ‘Kaliwaal’ in de gemeente West Maas en Waal al volgestort. Nu dreigt een soortgelijke situatie te ontstaan in de ‘Ingensche Waarden’ in de gemeente Buren.

De Partij voor de Dieren is tegen een dergelijke slibstort vanwege de grote risico's op lange termijn voor natuur en milieu. Er dient serieus naar alternatieven gekeken te worden zoals reiniging of hergebruik. Als tussenoplossing zou een tijdelijke gecontroleerde stort op land acceptabel zijn op een vloeistofdichte ondergrond (zodat niets weg kan lekken naar het grondwater) in afwachting van een definitieve oplossing. Kiezen voor de goedkoopste oplossing, zoals de provincie in dit geval doet, is korte termijn politiek.

Dwang van de provincie richting de gemeente Buren is onacceptabel. De gemeente moet zelf de afweging kunnen maken in het belang van haar inwoners. Dat de provincie zich in deze zaak verschuilt achter de Raad van State getuigt van zwakte van het provinciebestuur.

door Joop de Jonge,

kandidaat nr 4 op de provinciale lijst van de PvdD

Gerelateerd nieuws

Ingezonden artikel over de intensieve veehouderij door een Partij voor de Dieren-stemmer

Intensieve veehouderij door E. Bax te Bennekom De afgelopen zomer heeft in Ede Stad een artikel gestaan over de toekomst...

Lees verder

Virtueel Raadhuisplein

Op donderdag 1 maart worden er op het gemeentehuis in Apeldoorn computers opgesteld en kunnen kiezers chatten met de lijsttre...

Lees verder