Verdub­beling aantal zetels


24 maart 2015

Op maandag 23 maart is de definitieve uitslag van de Statenverkiezingen 2015 bekend gemaakt. In provincie Gelderland heeft onze fractie het aantal zetels verdubbeld. We zijn van één naar twee zetels gestegen. In totaal hebben 25.924 mensen op ons gestemd!

De installatie van de nieuwe Staten vindt plaats op donderdag 26 maart in het provinciehuis in Arnhem. De twee Statenleden voor onze fractie zijn huidig Statenlid Luuk van der Veer en nieuw Statenlid Maaike Moulijn (met voorkeursstemmen).

De Partij voor de Dieren Gelderland wil iedereen die heeft meegeholpen om dit mooie resultaat te bereiken hartelijk bedanken. Met deze extra zetel kunnen we nog meer betekenen voor dier, natuur en milieu in de provincie Gelderland. Ook feliciteren wij alle andere Partij voor de Dieren-afdelingen en -werkgroepen met de door hen behaalde winsten. Wederom is gebleken dat onze partij een duurzame groei aanhoudt.

Gerelateerd nieuws

Stoffigste vierkante kilometer van Gelderland ligt in Ede

Lunteren in gemeente Ede heeft voor de tweede keer de hoogst vergunde fijnstof- en ammoniakuitstoot. De geuruitstoot is weder...

Lees verder

Bescherm kwetsbare natuur tegen bollenteelt

Onze fractie heeft opnieuw vragen gesteld over bollenteelt en neonicotinoïden, nadat onlangs bekend is geworden dat neonicoti...

Lees verder