Warme Truiendag in Arnhem


19 februari 2010

WERKGROEP -

Trek een warme trui aan en zet de verwarming lager, dat is waar het om gaat op de Nationale Warme Truiendag. Dit initiatief van Vereniging Klimaatverbond Nederland verwijst naar de Kyoto-overeenkomst uit 2005. De bedoeling van dit protocol is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen.

In Nederland wordt 40% van alle energie die wordt gebruikt omgezet in warmte. Zo'n groot percentage biedt een groot scala aan mogelijke besparingsmogelijkheden. Een hele simpele is die van de warme trui, want daarmee spaar je het klimaat zonder verlies van comfort.

In Arnhem werd door buurtcentrum De Hommel invulling gegeven aan de Warme Truien Dag middels een hergebruiksmarkt. Wijkbewoners en organisaties konden hier overtollige spullen (ver)kopen. Ook de Partij voor de Dieren was hierbij aanwezig, voor de verkoop en het verstrekken van informatie. Het was een warme, gezellig avond met een serieuze ondertoon.

Gerelateerd nieuws

Politiek Café Apeldoorn

WERKGROEP - Apeldoorn is een van de zes gemeenten waar de Partij voor de Dieren meedoet met de gemeenteraads-verkiezingen. Wa...

Lees verder

Vragen over wilde dieren in Wijchen

16 maart 2010 - Komend weekend geeft het Staatscircus van Moskou enkele voorstellingen in Wijchen. Volgens het programma word...

Lees verder