Websites van provincie vol met trackers


21 januari 2016

De provincie Gelderland heeft 35 websites waarop trackers aanwezig zijn. Dit blijkt uit antwoorden van Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland op vragen van de Partij voor de Dieren over trackers op provinciewebsites.

In december bleek uit onderzoek van het televisieprogramma Zembla dat commerciële bedrijven via trackers privacygevoelige informatie over het bezoek van websites verzamelen en gebruiken om gebruikersprofielen vast te stellen, die voor marketingdoeleinden verkocht worden. Ook op 35 websites van de provincie Gelderland blijken deze trackers aanwezig te zijn.

Zo is mogelijk informatie doorverkocht over jongeren die de provinciale website https://jongingelderland.nl over ongewenste zwangerschappen en overtijdbehandelingen bezochten.

De provincie weet dat er trackers zijn op 35 websites van de provincie, maar gaat nadenken over een beleid dat zij op wil stellen. De Partij voor de Dieren vindt het onbegrijpelijk dat de provincie Gelderland de trackers niet meteen heeft verwijderd.

Statenlid Luuk van der Veer: ”Ik raad aan de websites van de provincie niet meer te bezoeken of alleen nog met een tegen trackers beveiligde browser.”


Gerelateerd nieuws

Zijn anti-drinkbeugels bij kalfjes toegestaan?

Eind november bracht de Partij voor de Dieren een werkbezoek aan een kalverhouderij. Tijdens dit bezoek viel op dat sommige k...

Lees verder

Versneld toiletten in treinen Valleilijn

Er komen toiletten in de drie nieuwe treinen op de Valleilijn. Dit is besloten nadat de Partij voor de Dieren, GroenLinks, SP...

Lees verder