Monde­linge vragen over wegpesten van dassen


Indiendatum: jan. 2017

Mondelinge vragen ingediend bij de rondvraag van Commissie Ruimtelijke Ordening, Landelijk Gebied en Wonen (RLW).

Hierbij actuele en spoedeisende vragen voor de rondvraag RLW, over het volgende artikel in de Stentor : http://www.destentor.nl/regio/harderwijk/harderwijk-wist-w%C3%A9l-dat-er-al-dassen-in-drielanden-zaten-1.6789977

Volgens het artikel is de gemeente Harderwijk begonnen met de aanleg van een woonwijk, zonder dat aan de voorwaarden van de Flora- en Faunawetontheffing is voldaan, namelijk dat er eerst een geschikte nieuwe lokatie moet zijn voor de dassenfamilie die daar al jaren leeft. Het heeft er de schijn van dat de gemeente de dassen wil wegpesten uit hun leefgebied, waardoor ze gerede kans lopen om verkeersslachtoffer te worden.

Vragen :

  1. Heeft u de brief van de KNNV (vereniging voor veldbiologie) die in het artikel genoemd wordt ontvangen ?
  2. Wat heeft u inmiddels voor maatregelen genomen richting de gemeente, om te voorkomen dat de dassen gaan zwerven, en aangereden worden ?
  3. Het lijkt erop dat de Flora- en Faunaontheffing op basis van verkeerde, door de gemeente Harderwijk verstrekte gegevens is verleend. Is dat reden voor een serieus onderzoek ?
  4. Mogelijk aanvullende vragen.


Luuk van der Veer,
Fractievoorzitter Partij voor de Dieren Gelderland

Indiendatum: jan. 2017
Antwoorddatum: 11 jan. 2017


Gedeputeerde Van Dijk antwoordt dat tot 1 januari 2017 de zaak bij RVO lag. Hij heeft er pas 9 januari 2017 kennis van kunnen nemen. De provincie onderzoekt het, maar ziet tot nu toe geen aanleiding om te zeggen dat er iets niet deugt.

Interessant voor jou

Schriftelijke vragen over aangereden herten Otterloseweg

Lees verder

Mondelinge vragen over geluidsoverlast vliegveld Teuge

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer