Monde­linge vragen over vernieling natuur


Indiendatum: mrt. 2018

Het college heeft een brief ontvangen over het vernielen van een eeuwenoude graft in de gemeente Berg en Dal. Volgens de brief zijn er hakhoutstoven en struiken illegaal gerooid, in het Gelders Natuurnetwerk, in een beschermd landschapselement. Ook zouden er andere ongewenste ingrepen in het terrein zijn gedaan. Op een handhavingsverzoek wordt volgens de brief niet gereageerd.
Wat doet de provincie hiertegen ?

Wat doet de provincie om dit soort ongewenste vernieling van natuur in de toekomst te voorkomen ?

Is er al een kaart waarop dit soort landschapselementen zijn aangegeven, waarmee burgers op een eenvoudige manier duidelijk wordt gemaakt wat het belang van de betreffende landschapselementen is, en waarom ze het beschermen waard zijn ?
Gebruikt de provincie al de luchtfoto's en satellietopnamen om het verwijderen van landschapselementen in het Gelders Natuurnetwerk en op andere plaatsen eenvoudig en effectief te kunnen detecteren en te controleren ? Zo nee, wanneer gaat de provincie dat doen ?

Volgens een recent onderzoek naar ondermijning stelt 22 procent van de gemeentelijke en 32 procent van de provinciale ambtsdragers dat ‘standpunten van collega-ambtsdragers (binnen of buiten hun eigen organisatie) beïnvloed worden door (de dreiging van) agressie en geweld. Wordt er gecontroleerd of er in Berg en Dal sprake kan zijn van ondermijning van het lokale gezag ?


Vriendelijke groeten,
Luuk van der Veer.

De beantwoording (en vervolgvraag) kunnen worden beluisterd via:
https://channel.royalcast.com/gelderland/#!/provinciegelderland/20180328_4
tijdsindex 2:09:40 en verder.

Wij staan voor:

Interessant voor jou

Schriftelijke vragen over langetermijnagenda

Lees verder

Mondelinge vraag over vervuilde buitenlandse grond in zandwinplassen

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer