Beat the heat now: Grote klimaat­actie in Arnhem


26 november 2009

WERKGROEP - Zaterdag 28 november staat Arnhem in het teken van de Klimaattop in Kopenhagen. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur kan iedereen op het Land van de Markt zijn persoonlijke wens voor een goed klimaatakkoord inleveren. Alle verzamelde wensen gaan 12 december met de trein mee naar de klimaattop in Kopenhagen.

Op het Land van de Markt vragen de Partij voor de Dieren, Milieudefensie Arnhem, Binnenstadskoor, Fietsersbond Arnhem, IVN Arnhem, Greenpeace, Wereld Natuur Fonds en Leefbare Wereld aandacht voor Klimaatverandering. Wat is het probleem en wat kun je er zelf aan doen? Behalve het inleveren van je klimaatwens kun je op de foto met klimaathelden en reuzenpinguïns en meedoen aan de grote pinguïnquiz.

Lezing voeding en klimaatverandering

Wil je na je bezoek aan de informatiemarkt op het Land van de Markt meteen aan de slag met klimaatvriendelijk leven? Ga dan naar het Servicecentrum Duurzame Ontwikkeling aan de Hommelseweg 41. Hier zijn allerlei duurzame artikelen te koop, zoals radiatorfolie, waterbespaarders en FSC-papier. Het Servicecentrum is van 13.00 uur tot 16.00 uur geopend.

Om 14.00 uur geeft Joop Boer, bioloog, energie- en klimaatdeskundige en publicist, een lezing in het Servicecentrum. Het thema is de relatie tussen voeding en klimaatverandering. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Gerelateerd nieuws

Eerste Apeldoorns restaurant met Vleesloze Maandag

WERKGROEP - In samenwerking met de Partij voor de Dieren introduceert Italiaans restaurant Bel Paese als eerste in Apeldoor...

Lees verder

Deelname aan twee Gelderse gemeenteraadsverkiezingen

WERKGROEP - De Partij voor de Dieren doet in zes Nederlandse gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010. In...

Lees verder