Jacht op wilde zwijnen bij A28


11 november 2008

FRACTIE - Omdat jagers de komende dagen wilde zwijnen zullen afschieten die de A28 op dreigen te lopen, zal de Partij voor de Dieren de jacht op wilde zwijnen op de Veluwe opnieuw aan de orde stellen tijdens de commissievergaderingen van 19 november.

Op 2 juli jongstleden vroeg de Partij voor de Dieren al om een onderzoek. Toen het college van Gedeputeerde Staten dat niet wilde uitvoeren, diende de PvdD een motie van afkeuring in. Ook heeft de PvdD een voorstel ingediend om een onderzoek via de Commissie van Onderzoek te laten doen. Dat is er toen niet gekomen, en de partij hoopt dat er nu wel een onderzoek komt.

De Partij voor de Dieren vermoedt dat de zwijnen niet ondánks, maar juist dóór de jacht uiteindelijk de weg op rennen. Jacht is dus geen oplossing, maar juist de oorzaak van het probleem.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Opinie: Minst omstreden brandstof graag

Geplaatst in De Reiziger van November 2008, het tijdschrift van ROVER als reactie op het artikel "Rover voor het milieu" in D...

Lees verder

Gelderse bus straks op verhakselde eendagskuikens?

FRACTIE - Commissaris van de Koningin Cornielje hield zijn hart al vast: "Ik weet niet of u dat wel moet doen." Fractievoorzi...

Lees verder