Partij voor de Dieren daagt college Gelderland uit voor record­jacht OV-reizen


5 maart 2012

De Partij voor de Dierenfractie in Gelderland heeft het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland via schriftelijke vragen uitgedaagd om zo veel mogelijk met het Openbaar Vervoer te reizen. Na een jaar wil de fractie een korte rapportage van de bijzondere situaties waar het college mee te maken krijgt: weigerende OV-chipkaart, toiletgebrek bij hoge nood, vertraging, en ga zo maar door.

Met name naar de lijnen waarvoor Gelderland de concessies verleent, is de Partij voor de Dieren benieuwd. Gedeputeerde Staten kan zo aan den lijve ondervinden wat zij de Gelderse burgers biedt. Gelderland is een grote provincie, dus het Gelders college zou het college in Nederland kunnen worden dat in één jaar de grootste afstand via verschillende OV-trajecten heeft afgelegd.

De Statenvragen zijn ingediend naar aanleiding van de discussie over het gebruik van dienstauto's. Hierbij ontstond de indruk dat het college nauwelijks gebruik maakt van het OV. De provincie stimuleert haar inwoners echter wel om het OV te gebruiken. Gedeputeerde Staten kan met dit initiatief het goede voorbeeld geven.

Gerelateerd nieuws

Aandacht voor duurzaamheid tijdens Chinamissie

De Partij voor de Dieren heeft tijdens de statenvergadering van 29 februari een motie ingediend om tijdens de handelsmissi...

Lees verder

Mogelijk gratis wifi in treinen in Achterhoek

De provincie Gelderland zal met de aanbieders van het Gelderse openbaar vervoer overleggen over gratis draadloos internet (...

Lees verder