Partij voor de Dieren vraagt kaarten van jacht­velden van Gede­pu­teerde Staten


24 juni 2013

De Partij voor de Dierenfractie Gelderland zal tijdens het vragenuur van de Statenvergadering, die dinsdag 25 juni begint, Gedeputeerde Staten om de kaarten van de Veluwse jachtvelden vragen. Onlangs heeft de Raad van State geoordeeld dat de Provincie deze kaarten openbaar moet maken.

In 2009 heeft de Partij voor de Dieren ook al om meer gedetailleerde gegevens over het wildbeheer gevraagd. De Faunabescherming vraagt al jaren om de kaarten en is in 2011, na een WOB verzoek dat niet werd toegekend, een procedure begonnen om de kaarten van de jachtvelden openbaar te krijgen. De Raad van State heeft begin deze maand uitgesproken dat de provincie de kaarten inderdaad openbaar moet maken. De Partij voor de Dieren Gelderland wil nu weten of de Faunabescherming de kaarten al heeft ontvangen en of de Provinciale Staten inzicht in de kaarten krijgen.

De fractie wil meer openheid in het wildbeheer. Om de controlerende rol uit te kunnen oefenen, is het van belang dat Statenfracties inzicht hebben in onder andere het voedselaanbod en het afschot per leefgebied, de indeling van de leefgebieden, en de locaties van wildrasters.


> Hier kunt u de vragen lezen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

UPDATE: Partij voor de Dieren geschokt over vervroegde afschot edelherten

Afgelopen vrijdag nam ook Partij voor de Dieren Gelderland kennis van het bericht dat de provincie heeft besloten het jachtse...

Lees verder

Provincie verzaakt in rapportage over stikstofdeposities

In september 2012 had Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten verslag moeten doen van de ontwikkeling van de stikstofdepos...

Lees verder