Rechter doet uitspraak: onvol­doende onder­bouwing om wolf met verf­kogels te beschieten


1 september 2023

Goed nieuws! De rechter heeft uitspraak gedaan: 'Het besluit om de wolf met verfkogels te beschieten is "onzorgvuldig voorbereid en onvoldoende gemotiveerd". Kortom: een heel slecht idee!

De provincie moet nu terug naar de tekentafel om het besluit beter te onderbouwen. Al eerder stelden wij vragen hierover, waaruit bleek dat de provincie bijvoorbeeld niet zeker wist of het om 1 wolf of om meerdere dieren ging.

Ook volgens de rechter is nu dus onduidelijk of de wolf daadwerkelijk probleemgedrag vertoont. Ook is niet helder of het om dezelfde wolf of wolven gaat. Bovendien heeft de provincie niet goed genoeg naar alternatieven gekeken.

De rechter geeft de provincie zes weken de tijd om de boel op orde te maken. Als dat is gebeurd, besluit de rechter daarna hoe het verder moet.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Verzweeg provincie gesprekken over financiƫle hulp aan vliegveld Teuge?

Uit een Woo-verzoek is gebleken dat de provincie vorig jaar contact had met het Nationaal Parachutisten Centrum Teuge over su...

Lees verder

Grote zorgen bij Partij voor de Dieren over voorgenomen natuurvergunning voor nieuwe gascentrale

De Partij voor de Dieren in Gelderland heeft haar bezorgdheid geuit over het voornemen van het college om een natuurvergunnin...

Lees verder