Remt WEpod voor dieren?


13 april 2016

Waarom remt de zelfrijdende auto WEpod niet voor dieren? Deze vraag stelt de Gelderse Partij voor de Dieren. Dit naar aanleiding van een krantenbericht waarin werd aangegeven dat de WEpod niet remt voor kleine dieren zoals konijnen.

De provincie Gelderland is initiatiefnemer van de WEpod, een proef om met een zelfrijdende auto tussen Ede en Wageningen te rijden. In mei gaat de WEpod de openbare weg op. In principe juicht de Partij voor de Dieren de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s toe, omdat dit kan leiden tot efficiënter weggebruik en minder asfalt.

Echter in de Volkskrant werd bericht dat de WEpod niet zal stoppen voor kleine dieren. Volgens de heer Bakker van de provincie Gelderland zal de WEpod bij bepaalde ‘objecten’ op de route, zoals konijnen, gewoon door rijden: “(H)et busje herkent 'objecten' op de route. 'Als een kind op straat staat remt ie of rijdt ie er omheen. Bij een konijn rijdt-ie gewoon door.” Hierdoor kunnen kleine dieren zoals honden, katten, eenden, egels en padden worden aangereden door de WEpod.

De Partij voor de Dierenfractie vindt dit onwenselijk en heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan de provincie Gelderland. Wij willen weten waarom de WEpod op deze manier is afgesteld en waar de grens ligt. Ook wil onze fractie op de hoogte gehouden worden van eventuele verkeersslachtoffers. De Partij voor de Dieren wil dat de WEpod zo wordt geprogrammeerd dat er wordt geremd bij overstekende dieren.

Gerelateerd nieuws

Zwanenleed

In de uitzending van EenVandaag van 24 februari was te zien hoe de jacht op knobbelzwanen in de provincie Zuid-Holland er aan...

Lees verder

Partij voor de Dieren zoekt boeren die willen omschakelen naar biologisch

De Partij voor de Dieren is het niet eens met de plannen van de provincie om extra uitbreidingsruimte te geven aan veehouderi...

Lees verder