Vanavond debat Heer­derweg


2 december 2015

De Partij voor de Dierenfractie doet vanavond een beroep op de andere partijen: er moet pas op de plaats in de reconstructie van de Heerderweg in Epe. Onze fractie acht dit nodig omdat er sprake lijkt te zijn van misleiding en oneigenlijke argumenten. De Gelderse Statenleden moeten hun vertegenwoordigende en controlerende taak uitoefenen en het provinciebestuur ertoe aanzetten het proces van de reconstructie te herzien.

Vanavond vindt het door de PvdD aangevraagde debat over de Heerderweg plaats, waar ook burgers zullen inspreken. Onze factie vindt dat het er sterk op lijkt dat de provincie de bewoners van Epe, maar ook de gemeenteraadsleden, heeft misleid over het aantal te kappen bomen. Daarnaast is de deskundig onderbouwde kritiek op het plan, die bewoners hebben aangeleverd, door de provincie genegeerd en afgeserveerd.

PvdD commissielid Bart Kuijer: “De schriftelijke vragen die wij hebben gesteld zijn deels beantwoord met niet ter zaken doende informatie of zijn überhaupt niet beantwoord. De provincie geeft in de antwoorden aan dat iedereen vanaf het begin goed is geïnformeerd, maar dit is al door meerdere mensen weerlegd. Dit is niet hoe het provinciebestuur dient om te gaan met burgers en democratisch gekozen Statenleden.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief