Zonne­pa­nelen in de provincie


26 juli 2013

Onlangs is in opdracht van de provincie de Gelderse zonatlas gelanceerd, een kaart waarmee alle inwoners van Gelderland kunnen zien hoe rendabel hun woning is voor zonnepanelen. De fractie heeft echter een aantal vragen bij dit project en is bovendien benieuwd naar wanneer er zonnepanelen op het dak van het Huis der Provincie komen te liggen.

Fractievoorzitter Luuk van der Veer aan de gedeputeerde gevraagd in welke mate er in Gelderland al gebruik wordt gemaakt van zonne-energie. Daarnaast vraagt de fractie wat de belangrijkste redenen zijn waarom mensen nog geen zonnepanelen op hun dak hebben. Zijn het de investeringskosten, de moeilijkheden die men verwacht bij het installeren, of heeft men te weinig vertrouwen in de politiek en de mogelijkheden om opgewekte energie aan de energieleverancier te verkopen?

In dit kader van het stimuleren van zonne-energiegebruik heeft Van der Veer ook gevraagd wanneer de in 2011 beloofde zonnepanelen op het dak van het Huis der Provincie worden geïnstalleerd. De Gelderse zonatlas geeft tenslotte aan dat het Huis der Provincie voor zonnepanelen ‘zeer geschikt’ is.


> Hier kunt u de Statenvragen lezen

Gerelateerd nieuws

Zoektocht naar vogelverschrikkerrobot

De provincie Gelderland heeft weer diverse vergunningen afgegeven voor het afschieten van vogels die schade veroorzaken aan g...

Lees verder

Vragen over verdwijnen wachthuisjes op perrons

Op het middenperron in Aalten moeten de mensen in de regen op de trein wachten omdat het wachthuisje er is verwijderd. Ook op...

Lees verder