Frac­tie­voor­zitter stelt ook in Gelderland meeste vragen


27 januari 2010

FRACTIE - Niet alleen in de Tweede Kamer stelde de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in 2009 de meeste schriftelijke vragen. Luuk van der Veer, fractievoorzitter in Gelderland, heeft van alle statenleden de meeste schriftelijke vragen gesteld aan de Gelderse Gedeputeerde Staten. Dat blijkt uit het jaarverslag van de griffie 2009. De Partij voor de Dieren Gelderland heeft maarliefst 36 schriftelijke vragen gesteld: over de jacht, de bio-industrie, het klimaat, de natuur en het milieu, het openbaar vervoer, et cetera.

Het stellen van schriftelijke vragen is één van de belangrijkste middelen die een kleine fractie heeft om bewindslieden aan het denken te zetten en beleid te veranderen. Dat is in het afgelopen jaar erg goed gelukt. Het feit dat er diverse ambtenaren veel tijd bezig zijn met dierenwelzijn, natuur en milieu, is een stap voorwaarts ten opzichte van de voorgaande statenperiodes.

Verder blijkt uit het jaarverslag dat de Partij voor de Dieren per statenlid de meeste vergaderingen en werkbezoeken bijwoonde. Op het onderstaande kaartje (klik erop om te vergroten) zijn tot slot de gemeenten en plaatsen die Van der Veer in 2009 bezocht, rood gemarkeerd.

Gerelateerd nieuws

Gelderland sluit jacht en belooft sneller handelen

FRACTIE - Ook de provincie Gelderland sluit eindelijk de jacht vanwege de winter. Dat besloot Gedeputeerde Staten (GS) in haa...

Lees verder

Politiek Café Apeldoorn

WERKGROEP - Apeldoorn is een van de zes gemeenten waar de Partij voor de Dieren meedoet met de gemeenteraads-verkiezingen. Wa...

Lees verder