Veel vragen bij wijze waarop provincie vuur­werk­ver­gun­ningen verleend


26 april 2013

Fractievoorzitter Luuk van der Veer heeft vandaag vervolgvragen ingediend over de afwegingen die de provincie maakt bij het verlenen van vuurwerkvergunningen. De provincie antwoorde eerder dat het voor het professioneel vuurwerk op 26 april niet nodig is nog een toetsing aan de Natuurbeschermingswet te doen, omdat dat al eerder is gebeurd:

“Voor een vuurwerkaanvraag op dezelfde locatie is in juli 2012 een positief intern advies uitgebracht op grond van de Natuurbeschermingswet.”

Als er in juli 2012 een positief advies is uitgebracht voor een vuurwerkevenement later dat jaar, gaat het kennelijk om een vuurwerk buiten het broedseizoen. De Partij voor de Dieren betwijfelt ten zeerste of dat advies dan wel bruikbaar is voor een vuurwerkevenement dat in het broedseizoen plaatsvindt, zoals dat van 26 april.

Hier kunt u eerder ingediende vragen vinden over vuurwerk op het eiland van Maurik lezen.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil maatregelen tegen stalbranden

De fractie van de Partij voor de Dieren Gelderland heeft vandaag aandacht gevraagd voor de brandveiligheid van stallen. De mo...

Lees verder

IJsvogel bedreigd door vuurwerk

De provincie gebruikt verouderde gegevens over de stand van de ijsvogel in de Neder-Rijn. Hierdoor kon een vergunning verleen...

Lees verder